Офис столове – гид за избор

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

офис столовеМного често сме говорили за офис мебелите, като за цялостен продукт, който трябва да носи функционалност, но и голяма естетическа стойност. Това е така понеже вашия офис е вашия имидж пред клиенти и партньори. Този неуспорим факт няма кой да го оспори. В интериора на едно работно помещение по-голяма част от красотата е заслуга на офисното обзавеждане.

Нещата седят малко по-различно обаче, когато заговорим за столовете в офиса, които ползваме на работното си място. Най-голямата стойност на един офис стол е в неговия комфорт, ергономичност и функционалност. Може би на второ място идва красотата и дизайна му. Естествено при покупка не трябва да забравяме да обърнем внимание на цената, гаранцията и производителя.

В днешната публикация ще начертаем основните насоки при избора на нови офис столове. Този гид е създаден със специалната подкрепа на фирма Интеза Ком, които предлагат офис мебели, цялостно обзавеждане и бюра, както и огромно многообразие от работни и директорски столове. Посетете сайта им, ако искате да получите повече информация за някой конкретен вид работен, офисен или директорски стол. В резюме:

Вие не си купувате нови офис столове от Интеза Ком или някоя друга българска фирма, за да изглеждат добре и да им се радвате отсрани, като на музеен експонат. Най-важната цел на един работен стол е да бъде функционален, като приоритет номер едно на вашите офисни столове е да ви накарат да се чувствате удобно, така че да можете да прекарате часове наред, работейки на бюрото си. При това обездвижването и чувството на отпадналост от седенето в едно положение, трябва да бъде минимално.

В публикацията по-долу ще обсъдим основните типове и различия в съвременните стилове на офисното обзавеждане и по-конкретно офис столовете. Видове столове за офиса

Офис стол

Може би най-използвания сред работещите зад бюро е компютърния стол. Много често може да го срещнете в магазините или онлайн под името ергономичен офис стол. Този вид обзавеждане има много различни функции за настройка. И тези настройки е задължително да присъстват ако държите на своето здраве, самочувствие и изправена стойка. На всеки един ергономичен офис стол може да регулирате височината на седалката, подлакътниците, наклона на облегалката на седалките, височината на самата облегалка, опората на врата и т.н. Ако седите пред компютъра по цял ден и желаете здраве, продуктивност и кондиция, това са елементи, за които трябва да внимавате при покупка на нов стол за вашия офис. Разбира се важни елементи при избора остават дизайна, материалите и формата. Но те определено отстъпват на втори план пред ергономията.

Работен стол

Работните столове спокойно могат да бъдат разгледани като столове, предназначени и за домашна употреба. При засилващата се тенденция за увеличаване на работещите от дома си хора, фирмите производители трябва да съчетатят в един такъв продукт доста качества. На първо място фокуса трябва да падне върху комфорта, ергономичността и способноста за настройка. Естествено стил и дизайн трябва да присъстват, но в съвсем дискретен вид. Тук от значение е и цената. Не всеки фрийленсър, уеб дизайнер или счетоводител може да отдели огромна сума за нов работен стол. Когато ви предстои покупка и избирате, обаче не правете компромис с качеството, заради цената. Този компромис може да ви струва много по-скъпо в дългосрочен план.

Директорски стол

Офис столовете за изпълнителните и мениджърски кадри обикновенно носят названието директорски. Те се отличават с един характерен стил, който изпъква веднага. А именно луксът и дизайна. Стилът на изработка обикновено включва високо качествени и луксозни материали за изработка: кожа, хром, лъскави или черни детайли. Заедно с цялостния дизайн и форма на директорския стол се постига усещане за луксозен и елитен продукт. За това допринася и размера на директорските столове, които са подчертано по-масивни и широки. Целта на този вид продукти е да привлече вниманието на всеки, който влиза в офиса ви.

Разбира се е помислено за комфорта и удобството. Почти всеки такъв мениджърски стол притежава множество настройки за удобство и комфорт.

Имайте предвид, че цената на директорските столове за офиса е чувствително по-висока от тази на стандартния стол за работното пространство.

Посетителски стол

Този вид продукти са предназначени за общите помещения като чакални, офис предверия и помещения, където потока от клиенти е голям и дизайна на стола не е от голямо значение. Важно за посетителския стол е да бъде здрав, непретенциозен, изработен от издръжливи материали. Естествено удобството тук е на заден план. Потребителския стол трябва да бъде нормално удобен за пероид на седене 30-40 минути. Това се смята като средно време за работа с клиенти.

Важно за този тип столове за посетители, е че трябва да бъдат компактни, леки и удобни за пренасяне.

В заключение

Когато избирате нови столове за офиса преценете, къде и кой ще ги ползва, колко време дневно, за какво помещение и какъв ресурс имате. Естествено важна е гаранцията и цената. А ние със сигурност може да Ви препоръчаме офис столовете на Интеза Ком, като отговарящи на всички тези условия. Като добавим безплатния монтаж и доставка избора е почти ясен.

Офис столове – гид за избор, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*