Още съвети при избора на столове

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Още столовеКакви столове са ви нужни, твърди или меки, стандартни или сгъваеми? Видовете столове са многообразни, както по своя дизайн, така и по цвят. А може би, на вас ви трябват полу кресла – столове с подлакътници. Помислете, какво трябва да купите, дали трябва да са еднакви по модел и вид или да са различни.

Много често хората се суетят и питат, как да избера столове за кухнята и столовата? Подходът тук е различен и на първо място винаги ще се съобразите с използваните материали. За кухнята трябват модели, на който конструкцията да издържа на зацапване и влага, желателно е да са с миеща се повърхност, защото се пипат невинаги с чисти ръце. Столовете във всекидневната може да бъдат с текстилна обвивка, а в гостната да са кожени в тон на меката мебел. Докато сгъваемите столове, който ще се ползват доста интензивно, е необходимо да се подберат да са от трайни материали, а плоскостта за сядане и гърба да са максимално практични.

Столовете е необходимо обезателно да се подбират в магазина. Там може да се направи тест. Когато сте седнали на стола вашите стъпала трябва да лежат спокойно на пода, а коленете ви да са под прав ъгъл. За клиенти с нисък ръст или обратното, висок се предлагат столове с регулиране височината на седалката. Чрез натискане на ръчката монтирана под седалката, вие ще приведете в действие механизма «газ — лифт» (който е заимстван от офисните кресла).

Предният ръб на вашия стол не трябва да се впива в пространство под коленете. Оптималната дълбочина на седалката се счита 40-45 см: в този случаи между краката и върха на седалката има разлика около 5 см. Това е особено важно при избор на твърди столове за хранене. При закупуването на столове модел с подлакътници, обърнете внимание на ширината на седалката. Сред вашите гости може да има пълни хора, които ако е тясна седалката няма да се поберат.

При въртящия стол плоскостта за гърба задължително трябва да бъде вертикална, като допустим наклон може да има не повече от 2 до 5 градуса. При проектиране на гърба дизайнерите архитекти, като правило, са склони да обмислят кривината на кривата Акерблом (линия на Акерблом). Някои столове имат полупружиниращ гръб, като при натиска на по-тежко тяло и гръб веднага да се отклоняват под нужния ъгъл и да се връщат в първоначалния си вид, когато нямат тежест.

Помислете, какво ви е нужно в случая, мобилност или устойчивост? Ако е първото, то по-добре изберете лек стол – от пластмаса или например, от надежден шперплат от бреза. Такива столове ще може да ги пренасяте лесно от едно място на друго, да ги носите от стая в стая или да се храните на верандата или да ги ползвате само тогава, когато имате гости. Ако обаче ви трябва устойчивост, обърнете внимание на другите видове столове, например, купете тежки дървени столове с дебели крака или да кажем, въртящи се на надеждна метална конструкция – чийто подвижен механизъм никога няма да ви подведе.

Още съвети при избора на столове, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*