Как да изберем кресло?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Кожено креслоКакво трябва да направим, за да изберем нужното кресло? Креслото е като всяка друга мека мебел, но има и голямо количество допълнителни характеристики, с които сме длъжни да се съобразим: конструкция, използваните материали и модел. Често това зависи за какво ще се ползва креслото.

Трябва също да решим какво ни е нужно: кресло или легло? Кресло — легло се различава от диваните, защото не се купуват „за всеки случай”, ако някои ни дойде на гости. Те са необходими при остър дефицит на площ, когато няма място за разтегателен диван. Производството на кресла в Европа е качествено, но и стойността на тази продукция – не е малка. Като производството на кресла в България се подобрява с всяка изминала година, някои модели направо са огромни и заемат по-голямата част от стаята.

Трябва да изберем стила на креслото: класически, кънтри, етно или съвременен? Класически се наричат всички мебели по мотиви на известни исторически стилове: с дървена конструкция, който са резбовани или струговани, като предимно са с тапицерия от текстил или кожа. Креслата в стил кънтри са непременно от тъканна материя със зеленчукови или плодови рисунки в съчетание с текстури от различен цвят. В допълнение тези кресла имат разноцветни шити и везани възглавнички.

Разните видове кресла в стил етно са с фолклорни мотиви или техни имитации, като най-разпространена техника на производство са плетените от лиани, бананови листа и други, които се тапицират с тъкани от фолклорни елементи. Така наречените, съвременни кресла са много функционални с прости форми, дълговечни материали, като за производството им се използват нови технологии.

На практика стойността на вложените материали може да бъде до 70% от себестойността на меката мебел. Изключение правят произведените от пластмаса, които са разнообразни по цвят и форма. Но, като цяло иновативните материали не са толкова скъпи, затова креслата от съвременни материали не струват толкова много както всички останали.

Има два варианта при избор на кресло, който не са много скъпи и са много практични. При първия случай, идва реч за класическите, произведени от наложили се в бранша международни компании. Във втория случаи се касае за производство на кресла от български фабрики. След като сте се спрели на фирма производител, да не пропуснем да споменем, че за класическите кресла е нужно по-голямо пространство, те не търпят теснота. Затова в малка стая е нужно компактно съвременно кресло. Освен това при първия модел почистването става лесно, защото креслото е повдигнато на крачета, а при втория вид е малко по-трудно защото може да бъде без крака.

Как да изберем кресло?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*