Избор на материали за столове

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Избор на материали за столовеВида на материалите при избора на столове често се пренебрегват и обикновено избираме какво да е, стига останалата част от дизайна да ни допада. Също така не е маловажно и цената да не надвишава сумата, с която разполагаме или която сме готови да отделим за поръчката на столове, независимо дали става дума за обзавеждането на дома, офиса, заведението или хотела.

Материалите, от които са изработени столовете обаче не само оказват влияние на цената, но и на вида, на комфорта, както и на времето, през което ще се радваме на новата си придобивка. По тази причина изборът на това от какво да са изработени столовете е сред важните решения при цялостния избор на този тип обзавеждане. По-долу ще Ви дадем насоки, с които да Ви помогнем да вземете най-подходящото и правилно за Вас решение.

Когато става въпрос за материали, няма дума, с която може да се опише разнообразието им. Особено когато става дума за мебели и още по-специално – за столове. Обзавеждане в днешно време може да се изработи от почти всичко – масивно дърво, бамбук, ратан, ракита, дъб, череша, ясен, ПДЧ, МДФ, метал, пластмаса, дори фибер стъкло и други. И това се отнася само до основата на стола. Ако искате да има тапицерия, материалите стават наистина много, а цветовете и десените – неограничени.

Но какво е важно по отношение на материалите за столове – на първо място за какво ще ползвате стола.

Например, имате античен стол от времето на Луи XIV, който е прекрасен, а освен това е семейна ценност. Но, като се вгледате в тежкото коприненото покривало, мислите ли, че ще се впише в интериора на дневната Ви? И дори да е така, няма ли опасност детето Ви да се подхлъзне на хлъзгавата коприна и да се нарани. От друга страна, този старинен стол достатъчно устойчив ли е да не се счупи при петото сядане върху него?

Това са все важни неща, за които се отнасят материалите на столовете – на първо място дали осигуряват нужната стабилност и комфорт при сядане и на второ, дали материята се вписва в общата визия на помещението.

По тази причина повечето интериорни дизайнери не препоръчват пластмасовите столове на терасата и в градината, а залагат на ратан, бамбук или метал, които се вписват по-добре в общата обстановка на покрито с растения място и внасящи допълнително усещане са близост с природата и спокойствие. Освен това пластмасата е по-нестабилен материал на фона на масивното ковано желязо или жилавия ратан например.

Затова преди да изберете материалите, от които да са изработени столовете Ви, поинтересувайте се за плюсовете и минусите на всеки от тях и преценете кое е най-подходящо за Вашите нужди и представи за интериора. Ако прецените, че са подходящи и ще осигурят нужния комфорт за Вас и Вашето семейство, не се колебайте, дори да се наложи да отделите малко повече средства. В дългосрочен план такава покупка се оказва по-сполучлива.

Избор на материали за столове, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*