Къде е разликата между стола и креслото?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Разликата между стола и креслотоПодлакътникът е единственият параметър, по който се различават столовете и креслата. Тук е, важна конструкцията на мебелите и преди всичко неговата височина, на която е разположена седалката.

Къде е, разликата между стола и креслото? Първото, което ни идва на ум — това е наличието или липсата на подлакътници. Примерно ако искаме да направим сравнение с английските думи „chair“ и „armchair“ (първата дума ясно дава да се разбере, че лактите не са взети под внимание). Същевременно, креслото може да има и да няма никакви подлакътници — на пазара има много модели, който го доказват.

Височината на стола и креслото. Основното различие дори на най-оригиналния модел стол от креслото е височината на седалката. Подходящата класификация е изобретил Ле Корбюзе, когато е разработил своя „Модулор“. Неговата скала позволява да подобрите оптималните размери на обекта и да го пригодите да съответства към ръста на средностатистическия човек. Известният архитект е индентифицирал две височини за стол: за хранене (72-75 см) и по-нисък. За първия модел е удобно да се седи на седалката, която е с височина 45-50 см, и е близо до това на креслото 40-42 см съответно. Затова ако се съмнявате, дали пред вас има стол или кресло, го поставете пред масата за хранене и вие веднага ще разберете.

Подлакътници – защо не и на столовете? Разбира се, за да класифицираме стол или кресло, не е необходимо, както споменахме да се ориентираме по подлакътниците. Не играе роля и твърдостта на седалката и облегалката, както на стола, така и на креслото. Съвременните кресла могат да бъдат изработени от дървесина, метал, пластмаса и даже персигласт — без мека повърхност. Важна е преди всичко височината на седалката. На стола е удобно да се седи, когато ни трябва височина да се храним, работим или да използваме компютър. На креслото е удобно, когато искаме да се отпуснем след уморителен работен ден или да погледаме телевизия.

Разликата между стола и креслото 3

Гръб и седалка. Не, трябва да забравяме, че освен височината съществуват и други характеристики на столовете и креслата. Често фабриките пускат цели модни линии на мебели с еднакъв дизайн: модели на столове с подлакътници и без, както и кресло с подлакътници и без. Обаче ако ги, поставим едни до други, то разликата е очевидна. Но, ако разглеждаме моделите на столовете и креслата по-отделно, да различат стол с подлакътници от кресло могат много малко хора. Затова, внимателно купувайте и правете разлики в пропорциите. Традиционният стол има тясна и малко по-дълбока седалка, а на креслото има достатъчно пространство, за да се сгушим с кръстосани крака.

Разликата между стола и креслото 2

 

Къде е разликата между стола и креслото?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Speak Your Mind

*