Как да определим правилно височината на бар столовете

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Класически бар столНапоследък високите бар столове набират популярност и се усеща необходимост от тях не само за барове и заведения, а дори и за модерния интериор на апартаменти и къщи. Освен наличието на барплот у дома, има още няколко случаи, при които може да Ви се наложи да направите такава покупка. Независимо обаче какво ще ползвате бар столовете, има някои общи препоръки при избора им, които трябва да имате предвид.

Ръстът на този, който ще ползва бар столовете е ключов фактор при изработката на столове с подходяща височина, така че Вие и Вашите гости или клиенти да се чувствате удобно, седнали на бара.

Стандартната височина за бар столове е между 74 и 79 см от пода до седалката, като те са подходящи за бар или маса с размери около 105 – 110 см. Това обаче са само препоръчителни и ориентировъчни стойности. Понякога по-високи столове са подходящи и за по-ниски маси или барове. Всичко зависи от нуждите и предпочитанията Ви за височината на бар столовете, затова преди покупката трябва да уточните това. Затова преди да изберете бар стола за дома или заведението си, измерете височината на масата или бара, така че да можете да прецените каква височина бар столчета искате да поръчате.

Повечето интериорни дизайнери, както и производители на мебели ще Ви посъветват да предвидите разстояние от 21 до 31 см между горната част на седалката и долната част на масата, за да има достатъчно място хора с различна височина да седнат удобно без краката им да опират в плота. Но трябва да имате предвид, че ако масите са много високи и разстоянието между тях и столовете е прекалено голямо, това може да затрудни гостите и клиентите Ви да достигат храните и напитките. Затова съотношението трябва да бъде добре преценено.

При избора на бар столовете трябва да прецените не само за размерите, но това бар столовете да подхождат на цялостния интериорен дизайн на заведението или дома Ви – по цвят, материали, цветове, материи, тапицерия и други.

Как да определим правилно височината на бар столовете, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*